Riddu Riđđu Festivála
12.07 - 16.07

Riddu Riđđu Festivála er en internasjonal urfolksfestival som årlig finner sted i Manndalen, Kåfjord kommune i Nord-Troms. I 32 år har Riddu Riđđu jobbet for å skape en sterkere bevissthet og stolthet rundt det samiske. Gradvis har festivalen vokst seg større og blitt en betydelig og viktig del av den samiske kulturreisinga i de sjøsamiske områdene. Festivalen foregår for det meste utendørs og har program for hele familien som inkluderer barnefestival, ungdomscamp, kunstutstilling, litteratur, scenekunst, musikk, filmprogram, seminar og kurs.

Årets program inkluderer blant annet:

Konsert: Hildá & Tuomas 14.07.
Lydlandskap basert på improvisasjon og rommet mellom ekko og rytmer danner et møtested for Hildás eteriske vokal og Tuomas’ samplinger. Tuomas Norvio jobber som lyddesigner, komponist, musiker og produsent, med bakgrunn fra elektronika. Hildá Länsman har markert seg som komponist, tekstforfatter og prisvinnende musiker, og en forkjemper for joiktradisjonen. Duoen har skapt musikk sammen siden 2017, og spiller for første gang på Riddu Riđđu til sommeren.

Riddu Nuorat 12.-16.7.
Riddu Riđđus eget ungdomsprogram pågår fra onsdag 12.juli til søndag 16.juli, samtidig som Riddu Riđđu festivalen.  Det blir blant annet kurs i perling og hoop dance, oppsett av lávvu, visning av film og mye annet. 

Se hele programmet på Riddu Riđđus nettside


Festivalen er støttet av Finsk-norsk kulturinstitutt (FINNO).

Bilder: 1. David Thibel 2. Tero Ahonen & Ørjan Marakatt Bertelsen