løkka-lykke 2022

Annet

DATO OG TID:

24.06. - 26.06.

12:00

STED:

Grünerløkka, Oslo

INFO:

LØKKA-LYKKE.no

Løkka-lykke: Taneli Stenberg & Anetta Lukjanova 

Anetta Lukjanova og Taneli Stenberg lager et veggmaleri for Løkka-lykke gatekunstfest.

Anetta Lukjanova (f. 1993) og Taneli Stenberg (f. 1978) er billedkunstnere fra Helsinki, Finland. Deres veggmalerier skildrer ofte filosofiske eller allegoriske emner, i en stil som kan beskrives som moderne magisk realisme. Ved hjelp av klassisk estetikk og fargevalg med inspirasjon hentet fra deres erfaring med oljemalerier, gis samtidsmotivene i deres stedsspesifikke kunstverk en tidløs karakter.

Løkka-lykke er Oslos første årlige gatekunstfestival og finner sted i den siste helgen i juni. Kunstnere fra det brede spekteret av gatekunst inviteres til å produsere stedsspesifikke kunstverk, fra store veggmalerier til små intervensjoner, med tilknyttedebformidlingsaktiviteter som workshops og guidede turer. Løkka-lykke gatekunstfest er et initiativ fra Løkka Gårdeierforening og Street Art Oslo, som springer ut fra en idé om å feire Grünerløkkas unike identitet.

Løkka-lykke er gratis for publikum, og kunsten som produseres er tilgjengelig for alle. Les mer om programmet på Facebook eventet.

Deltakelse av Anetta Lukjanova og Taneli Stenberg er støttet av Finsk-norsk kulturinstitutt.

Bilde: Veggmaleri “Väärät vermeet” av Anetta Lukjanova og Taneli Stenberg som del av UPEART-festival, 2019.