Publisert 14.11.2022

Musikk- og kunstserien ÄÄNI SAUNA fortsetter hos Oslo Badstuforening

ÄÄNI SAUNA

Design: Blank Blank

ÄÄNI SAUNA musikk- og kunstserien er tilbake 1.-2. desember med komponist Lau Nau og lydkunstner Alexander Rishaug, som skal spille live konserter hos Oslo Badstuforening. 

ÄÄNI SAUNA ble introdusert for det norske musikkpublikummet og badstuentusiaster i 2021. Ääni betyr lyd på finsk. Serien utforsker alternativ og særegen kunst og musikk fra Finland, og er et samarbeid mellom Blank Blank, Oslo Badstuforening og Finsk-norsk kulturinstitutt (FINNO).

«ÄÄNI SAUNA startet som et ønske om å knytte tettere bånd til vår nære, men ikke så kjente nabo Finland. Vi i Oslo Badstuforening ser på Finland som et foregangsland med en fasinerende og stor badstukultur. Når finske Petri Henriksson fra designbyrå Blank Blank tok kontakt med foreningen og foreslo at en spennende finsk artist skulle holde konsert fra taket på en badstue, tenkte vi umiddelbart at dette kunne formes til et konsept, en serie,» forteller Vemund Brune Hareide, operativ leder ved Oslo Badstuforening.

ÄÄNI SAUNA streber etter å skape unike opplevelser. Serien utforsker kunst og alternative lyder fra Finland og skaper sanseopplevelser med varmen i badstuen.

«I løpet av siste årene har Oslo Badstuforening åpnet mange nye saunaer, men også etablert et alternativ sted der mange ting kan skje. Det er nettopp denne alternative energien vi prøver å få til i ÄÄNI SAUNA. Vi har lyst til å tilby Oslo noe som du ikke kan oppleve andre steder», sier Petri Henriksson, grunder av Blank Blank.

Den sjette Ääni Sauna inviterer til to live konserter med Lau Nau og Alexander Rishaug.
Lau Nau (Laura Naukkarinen) er et av de mest interessante navnene  i den finske samtidsmusikkscenen. Hun er en komponist, musikkprodusent og utøver, og musikken sin er gjennomsyret med filmatiske visjoner og idiosynkratiske, finslipte lydverden.

Torsdag 1. desember kl. 19.00 spiller Lau Nau et solo-livesett. Hun arbeider med både akustiske og elektroniske instrumenter, fra tradisjonelle instrumenter og sangstemme til analoge synthesizere og feltopptak. Mens sangene hennes er lysende, melankolske stykker av eksperimentell kammerfolkemusikk, er partiturene hennes for filmer og lydinstallasjoner eksperimentelle studier av lyd. 

Fredag 2. desember kl. 21.00​ spiller Lau Nau sammen med norsk lydkunstner og komponist Alexander Rishaug. Konserten tar plass i varmen og skaper en multisensorisk opplevelse i badstuen. Rishaug jobber i feltet mellom kunst og eksperimentell musikk. Rishaug lager stedsspesifikke lydprosjekter som undersøker tid, minne, plass / sted og akustikk gjennom bruk av utvidede opptaksteknikker og avansert høyttalerteknologi, analoge synthesizere, datamaskiner og generative lydmanipulasjoner.

Finn mer informasjon om arrangementene på Facebook:
ÄÄNI SAUNA #6 – LAU NAU (solo) / FjordhagenTorsdag 1. desember kl. 19.00. GRATIS!

ÄÄNI SAUNA – LAU NAU feat. ALEXANDER RISHAUG Fredag 2. desember kl. 21.00 i varmen i badstuen på Sukkerbiten. Kjøp billetter via Oslo Badstuforening.