Oslo kulturnatt 2021: Movements
17.09

Movements-workshop på gång

Movements er en feiring av øyeblikkskunsten. Publikum får oppleve dans, musikk, videoprojeksjon og live-tegninger i et lekent improvisert samspill.

Forvent det repetitive og meditative, men også det eksplosive og uventede, som resultat av de prosessuelle og improvisatoriske metodene i Movements. Hvor fremføringen vil ende, avhenger av samspillet mellom utøverne i tillegg til publikums tilstedeværelse og interaksjon.

Fri entré

Movements-workshop

Bilde fra Movements-workshop. Foto: Anne-Sylvie Bonnet

Utøvere

Verneri Pohjola er en av den europeiske jazzens mest ansette solister er og er svært anerkjent innenfor den nordiske jazzscenen. Han har gitt ut 8 solo-album i tillegg til å medvirke på en rekke samarbeidsprosjekter. Pohjolas musikk kan beskrives som ren og lyrisk, med en særegen tone. Hans melodiske improvisasjon og lekenhet blir et spennende møte i med utforskende bevegelse og energi både i musikken og gjennom de andre kunstuttrykkene. Pohjola er nominert til Nordisk råds musikkpris 2021.

Tuomo Prättälä er en finsk sanger, og spiller piano i The Verneri Pohjola Group. I 1998 begynte han studiene ved Pop & Jazz Conservatory, og senere fortsatte han studiene ved Stadia (Metropolia) University of Applied Sciences i Helsinki. Han har spillet som en del av Ilmiliekki Quartet, MP4 og Emma Salokoski Ensemble, før han ble medlem i The Verneri Pohjola Group. Prättälä har vunnet den finske Emma-prisen for årets beste hiphop, dance- og r&b album.

Runi Langum er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og ved École Nationale Supérieure des Beaux Arts i Paris. Hennes motivbruk består av mennesker og natur fremstilt med vare, flytende streker satt i kontrast mot ekspressive anslag. Runi Langum karakteriserer seg selv som en forsker i strek. Hun mister ikke kontrollen med sine spontane streker selv om det synes å foregå i en improviserende prosess.

Kenji Wilkie er utdannet ved Alegria School of Ballet i Sydney og Royal Ballet School i London. Han er en koreograf i utvikling og har koreografert både for Koreografihuset og Nasjonalballetten RAW. Arbeidet hans er inspirert av eklektiske musikkvalg og måten han tolker musikken på. Som koreograf ønsker han å skape rammer som lar publikum stille spørsmålstegn ved ideer eller se dem i nytt lys.

Simon Regourd er en fransk ballettdanser, ansatt Nasjonalballetten i 2020. Regourd kom inn på ballettskolen VM i Toulouse da han var 13 og fortsatte som 16-åring ved Royal Ballet School i London. Under studiene danset han blant annet i Duatos Multiplicity – Forms of  Silence and Emptiness og Pages Larina Waltz. Han vant gull både under den internasjonale dansekonkurransen i Biarritz i 2015 og ved konkurransen Chausson d’or i Paris i 2014.

Simon M. Valentine er en multikunstner og filmskaper som lager animasjon og musikk til alt fra internasjonale dokumentarer, artister (Karpe Diem, Madrugada, Morten Abel, Cezinando), og teater (Tante Ulrikkes Vei på Det Norske Teatret). Valentine bruker film som et medium som gjør det mulig å løfte sløret som vi alle gjemmer oss bak for å gi publikum flyktige innblikk inn i menneskers indre liv.

Oslo kulturnatt er Norges største endagsfestival med arrangement over hele byen.

Prosjektet er et samarbeid mellom Kulturbyrået Mesén, Den Norske Opera & Ballett og Finsk-norsk kulturinstitutt. Prosjektet er støttet av Kulturetaten Oslo kommune og Norsk-finsk kulturfond. 

Foto: Anne-Sylvie Bonnet