Krista Kosonen i filmen Dogs Don't Wear Pants

Film

DATO OG TID:

23.10.

kl 21:00

STED:

Cinemateket
Dronningens gate 16
0152 Oslo

INFO:

Spilletid: 1t 45m
Regi: J-P Valkeapää
Skuespillere: Pekka Strang, Krista Kosonen, Ilona Huhta, Jani Volanen, Oona Airola
Tale: Finsk
Text: Engelsk
Aldersgrense: 18 år

Billetter 50 kroner

Nordisk filmhelg: Dogs Don’t Wear Pants

Helgen 22. – 25. oktober viser Cinemateket  alle de nominerte filmene til Nordisk råds filmpris. De handler alle om nære relasjoner, om barn og voksne, og dilemmaer vi mennesker møter i livet. Flere av filmene har allerede vunnet priser i noen av de viktigste internasjonale filmfestivalene i 2019 og 2020. Hvilken av de vinner Nordisk råds filmpris? Denne helgen kan du selv gjøre deg opp din mening.

Dogs Don’t Wear Pants (Finland, 2019) åpner med et intenst drama på liv og død, hvor det tragiske utfallet skal prege livet til hovedpersonen. Ti år senere møter vi ham igjen mens han utfører en hjerteoperasjon, symbolsk elegant der han har som yrke å reparere andres hjerter, mens hans eget er knust. Et tilfeldig møte med en bister dominatrix og en oppdagelse av at i grenselandet mellom liv og død kan han igjen se sin avdøde kone, leder ham inn i en mørk avhengighet av SM og strangulering.

To av Finlands sterkeste skuespillere, Pekka Strang (Tom of Finland) og Krista Kosonen (Blade Runner 2049), driver her et farlig spill hvor sex, begjær, sorg og smerte blandes på en riktig usunn måte.

Kosonen, som også er kjent fra serien Beforeigners, vil være til stede ved visningen.

Bilde: Krista Kosonen/Dogs Don’t Wear Pants