Iiu Susirajas verk der hun sitter på soffan

Visuell kunst

DATO OG TID:

13.02. - 09.08.

STED:

Sørlandets Kunstmuseum
Skippergata 24B, Kristiansand

INFO:

Iiu Susiraja på Sørlandets Kunstmuseum

Iiu Susirajas provokative selvportretter bryter alle regler. Hun leker med mat, bruker hverdagsobjekter på merkelige måter og stiller spørsmål ved restriktive skjønnhetsidealer. I hennes billedverden skildres kvinnelighet og menneskelige forhold med varme, humor og brutal ærlighet.

Torsdag 14. februar inviterer Sørlandets Kunstmuseum til utstillingsåpning av Dry Joy, som viser arbeider av Susiraja hentet fra de siste 10 årene. Susiraja er født i 1975 i Åbo i Finland. Hun arbeider hovedsakelig med fotografi og video, og har en MA fra kunstakademiet i Helsingfors hvor hun studerte 2013–2018. Den senere tid har hun fått oppmerksomhet også internasjonalt for sine særegne fotografier og videoarbeider, og markerer seg som en av Finlands mest interessante samtidskunstnere.

Utstillingen Iiu Susiraja. Dry Joy er produsert av Museum of Contemporary Art Kiasma/Finnish National Gallery. Visningen på Sørlandets Kunstmuseum er et samarbeid mellom museet, Kiasma, Finno og kunstneren, og inneholder blant annet en helt ny installasjon produsert for utstillingen i Kristiansand.

Bilde: Iiu Susiraja – French Loafs (2017)