Film

DATO OG TID:

27.04. - 02.05.

STED:

Kristiansand / online

INFO:

barnefilmfestivalen.no

Barnefilmfestivalen: Kvalitetsfilm for barn og unge

Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival er et av Norges største kulturarrangement for barn og unge. Festivalens mål er å vise kvalitetsfilm fra hele verden som normalt ikke er tilgjengelig på kino i Norge.

Årets festival blir en kombinasjon av digitale visninger og fysiske visninger, og består av fysisk kinoprogram for familiepublikum, digitalt filmprogram for skoler og barnehager og digitalt program for bransjen.

Finske filmer som vises på festivalen:

Any Day Now
Ramin (13) bor i Finland, og har akkurat startet sommerferien før han skal begynne på ungdomsskolen. Han bader med bestekompisen sin, blir lurt av lillesøsteren sin, og han drar på besøk hos venner sammen med familien. Alt ser kjempebra ut, men så får de et avslag på søknaden om asyl. Ramin og familien bestemmer seg for å gjøre det aller meste ut av hvert eneste øyeblikk.

Regissør: Hamy Ramezan
Kategori: Langfilm
Spilletid: 1t 22m

Are You Hungry (Onko sulla nälkä)?
En alenemor mistenker at adoptivsønnen er homofil. Hun bekymrer seg for at han skal bli sjekket opp av gamle menn på nettet, og bestemmer seg for å gi ham en trygg introduksjon til det skeive miljøet. Dette går ikke helt etter planen.

Regissør: Teemu Niukkanen
Kategori: Kortfilm
Spilletid: 12m
Aldersgrense: 15+

Golden Land
When Finnish-Somalian Mustafe discovers his ancestors’ land in the horn of Africa is full of copper and gold, he decides to swap his family’s safe but boring life in the Nordics for Somaliland, a self-declared state in East Africa. As Mustafe struggles to lift the treasures from underground, his children embark on a bumpy journey to uncover where they really belong.

Regissør: Inka Achté
Kategori: Films on the Horizon / Bransjeprogram

The Stick (Keppi)
Aava ønsker seg en hund mer enn noe annet. Faren hennes går lei av maset, og gir henne en test: Klarer hun å gå tur med en pinne tre ganger om dagen, så klarer hun en hund. Testen får uventede følger for hele familien!

Regissør: Teppo Airaksinen
Kategori: Kortfilm
Spilletid: 12 min
Aldersgrense: 9+

Vilja – Den rampete skogsfeen (Sihja – kapinaa ilmassa)
Vilja er ikke som andre feer. Hun er en skikkelig rampete og kul skogsfe, og er hele 4000 år gammel! En dag besøker hun byen Kollenmoen i menneskeverden og treffer Alfred – en helt vanlig gutt. De blir gode venner og Alfred hjelper henne å late som om hun er et menneskebarn.

Plutselig begynner mystiske ting å skje i Kollenmoen. Fugler dør og naturen oppfører seg merkelig. Samtidig som at hemmelighetsfulle voksne lager et mystisk plantemiddel. Kan det være en sammenheng? Vilja og Alfred må sammen løse mysteriet – og redde naturen.

Regissør: Marja Pyykkö
Kategori: Langfilm
Spilletid: 1t 30m

Winterlake (Talvinen järvi)
13 år gamle Emika elsker å campe om vinteren og synes det er like fint som på sommeren. Alt man trenger er et godt telt, en sovepose og varme klær. Hver skoleferie drar hun og fetteren Antti til den store Saimaa-innsjøen for å overnatte på isen. I denne dokumentaren får vi bli med på reisen, og se det fantastiske dyrelivet som befinner seg ved innsjøen.

Regissør: Petteri Saario
Kategori: Dokumentar
Spilletid: 14m
Aldersgrense: 9+

Program for allmennheten slippes ut i april!
Les mer på Barnefilmfestivalen.no

Visninger av finske filmer er støttet av Finsk-norsk kulturinstitutt.

Bilde: Sihja © Vilja Harala / Tuffifilms