Amandus Online
01.04 - 04.04

Amnadusfestivalens plakat

Velkommen til Amandus ONLINE!

Amandus er en nordisk filmfestival og konkurranse for unge filmskapere, som arrangeres for første gang som nettfestival den 1.-4. april. På en digital versjon av festivalen skal du kunne få oppleve deler av festivalen gjennom strømming på nett. I stedet for at du reiser til Amandusfestivalen, kommer festivalen i stedet hjem til deg!

Amandus jobber aktivt for å etablere seg som Nordens største og viktigste møteplass for filminteressert ungdom. Tidligere har festivalen hatt både finske bidrag i form av konkurranseinnsendelser og programinnhold. Amandus pleier også å framheve et samfunnsaktuelt tema, med utgangspunkt i hva dagens unge er opptatt av. Festivalen vil i år derfor forplikte seg til et miljø- og klimafokus, som skal fargelegge både festivalproduksjonen og selve innholdet. H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit er festivalens høye beskytter.

Festivalprogram: 

Fra klokken 14 onsdag til fredag vil du finne filmrelatert innhold som streames på festivalens YouTube-kanal. På lørdag klokken 18 kan du oppleve prisutdelingen. De nominerte filmene er tilgjengelige å se fra mandag 30. mars til og med søndag 5. april.

Finske Kaisa Astikainen og Anne Puolannes skreddersydde videoforedraget «ABC i klimavennlig filmproduksjon» finner sted på torsdag 2. april kl. 17-17.30.

Amandus ONLINE er gratis og åpent for alle. Det eneste som kreves er at du lager en brukerprofil på Amandusfestivalens webside for å se de nominerte filmene.