Oslo Pix 2022

Film

DATO OG TID:

29.08. - 04.09.

STED:

Oslo

INFO:

oslopix.no

Panel – The Happy Worker

 

Oslo Pix: finske filmer og regissørsamtaler

Oslo Pix Filmfestival er en bred publikumsfestival som viser prisvinnende og grensesprengende filmer, om det er store Hollywood-produksjoner, eksperimentelle indie-fortellinger eller toneangivende klassikere. Årets festival vil vise 5 finske filmer og arrangere en panelsamtale med regissøren John Webster.


Finske filmer som vises på festivalen: 

Girl Picture (Tytöt tytöt tytöt)
Det kan føles som om tre helger kan romme like mye innhold som et helt liv når man er tenåring. Venninnene Mimmi og Rönnkkö snakker åpent med hverandre om familie, kjærlighet og forrige helgs mislykkede seksuelle eskapader. Der Mimmi etter hvert finner kjærligheten i den litt forknytte isdanseren Emma, er Rönnkkö først og fremst på jakt etter en fyr som ikke er så innmari klønete i senga.

Regissør Alli Haapasalo vil være tilstede ved visninger av filmen fredag 2.9. og lørdag 3.9. 

Regissør: Alli Haapasalo
Spilletid: 1t 40m
Sjanger: Drama
Språk: Finsk (engelsk tekst)

 

Karaoke Paradise
Dokumentaren er en feelgood-film som handler om sangens enorme gjennomslagskraft, og som på ypperlig vis klarer å si noe ømt om menneskets ensomhet og ønsket over å kunne være en del av et fellesskap. Her er det bare å kaste bort sjenansen og synge med!

Regissør: Einari Paakkanen
Spilletid: 1t 12m
Sjanger: Dokumentar
Språk: Finsk (engelsk tekst)

 

The Mission
De fire mormonske tenåringene Elder Pauole, Elder Davis, Sister Field og Sister Bills drar på misjonsreise til Finland. Her skal de skal tilbringe nesten to år borte fra familie og venner. I møtet med den finske kulturen, en i økende grad ateistisk befolkning og svært annerledes enn deres egen, må ungdommene reflektere over rollen religionen spiller i eget liv.

Regissør: Tania Anderson
Spilletid: 1t 35m
Sjanger: Dokumentar
Språk: Engelsk & Finsk

 

The Blind Man Who Did Not Want to See Titanic (Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia)
Jaakko og Sirpa har aldri møtt hverandre ansikt til ansikt, men de snakker sammen på telefonen flere ganger om dagen. Når han får vite at hennes sykdomsløp har blitt forverret, bestemmer han seg for å reise og besøke henne. Problemet er bare at Jaakko er blind og lenket til rullestolen, og Sirpa bor langt unna. For å komme seg dit må Jaakko stole på hjelp fra fem fremmede. Hva kan gå galt?

Den blinde mannen som ikke ville se Titanic er Finlands nominerte film til Nordisk råds filmpris. Nordisk råds filmpris skal bidra til å gjøre det lettere å produsere nordisk film og forsterke det nordiske filmmarkedet. Prisen har blitt delt ut siden 2002.

Regissør: Teemu Nikki
Spilletid: 1t 22m
Sjanger: Drama
Språk: Finsk (engelsk tekst)

 

The Happy Worker – Or How Work Was Sabotaged
Konstante avbrytelser, endeløse og utallige møter, uendelig antall eposter og flere mellomledere enn man klarer å holde styr på. Er det noe galt med måten vi jobber på? Med mye humor tar filmen et oppgjør med arbeidshverdagen vår.

Regissør: John Webster
Spilletid: 1t 18m
Sjanger: Dokumentar
Språk: Engelsk

 

Paneldiskusjon: Livet i hamsterhjulet // THE HAPPY WORKER // Pix Politikk 30.8.
Etter filmen tirsdag 30.08. stiller regissør John Webster til et panel om livet i hamsterhjulet – aka det moderne arbeidslivet – og hvorvidt det er mulig å tenke seg et samfunn hvor vi kan jobbe litt mindre og leve litt mer.

Paneldeltakere:
John Webster – Regissør, THE HAPPY WORKER
Marie Storli – Rethinking Economics
Anja Bakken Riise – Framtiden i våre hender

Ordstyrer:
Linn Stalsberg

Sted:
Salongen, Vega Scene

Program:
FINNO serverer forfriskninger fra kl. 17:00.
Filmen starter presist kl. 17:30.
Samtale etter filmvisning.

Les mer og se hele programmet på oslopix.no

Finsk-norsk kulturinstitutt samarbeider med Oslo Pix. Paneldiskusjonen Livet i hamsterhjulet // THE HAPPY WORKER er et samarbeid mellom Oslo Pix, Samfunnsviterne, Rethinking Economics og Finsk-norsk kulturinstitutt (FINNO).

Bilde: Still image, The Happy Worker – Or How Work Was Sabotaged / Oslo Pix