Social Portrait 2022

Visuell kunst

DATO OG TID:

16.09. - 17.09.

Fre 16.9. kl. 16-18, 19-21. Lø 17.9. kl. 14-16.

STED:

Rådhusgata 19, Oslo

INFO:

Oslo Art Guide

Oslo Kulturnatt

Facebook-event

Katriina Haikala: Social Portrait

”Social Portrait” er et omreisende kunstprosjekt av den finske kunstneren Katriina Haikala, som handler om å skrive kvinnen inn i kunsthistorien. Målet er å tegne 1000 portretter av kvinner fra hele verden. 

Fredag 16. og lørdag 17. september 2022 var Katriina Haikala i Oslo med prosjektet Social Portrait som del av Oslo kulturnatt og Oslo Art Weekend. Sammen med Haikala inviterte vi kvinner som ønsket å delta til Festsalen i Rådhusgata 19, enten for å bli tegnet eller for å se på. Hver performance tok omtrent 15 minutter, der Haikala tegnet to portretter av kvinnen hun satt overfor. Etterpå fikk den avbildede selv velge hvilket portrett hun ønsket å ta med seg hjem gratis, og det andre blir del av en vandrende utstilling.

Katriina Haikala (f. 1977) bor og jobber i Helsinki, Finland. Hun er utdannet scenograf, kunstner og pedagog. Utgangspunktet for Haikalas arbeid er normkritikk og en lidenskap for å avsløre rådende maktdynamikk i samfunnet. Haikala har samarbeidet med en rekke internasjonale kunst- og kulturinstitusjoner, og stilt ut ved blant annet Kiasma og EMMA i Finland, Kunstplass 10 i Oslo, Museo Thyssen-Bornemisza i Madrid og Gallery Art Space i Tokyo. Etter Oslo reiser Social Portrait prosjektet til A.I.R Gallery i New York.

Arrangementene i Oslo var arrangert av Kulturbyrået Mesén og Finsk-norsk kulturinstitutt (FINNO). Prosjektet var støttet av Norsk-finsk kulturfond og Bergesenstiftelsen.

Bilde: Social Portrait performance – San Sebastiano Contemporary ©Alex Merveroux 2022