Mummipappas eventyr

Film

DATO OG TID:

26.04. - 01.05.

STED:

Kristiansand

INFO:

barnefilmfestivalen.no

Barnefilmfestivalen: Kvalitetsfilm for barn og unge

Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival er et av Norges største kulturarrangement for barn og unge. Festivalens mål er å vise kvalitetsfilm fra hele verden som normalt ikke er tilgjengelig på kino i Norge.

På programmet under årets festival vises det til rundt 80 filmer fra 23 forskjellige produksjonsland.

Finske filmer som vises på festivalen: 

Jakten på det forliste skip
Bestevennene Pertsa og Kilu møter på et problem og er i fare for å bli separert fra hverandre. De får høre at den lokale banken har blitt ranet og legger fort en plan for å finne tyvegodset i håp om å få en belønning som kan løse problemene deres. På jakt etter tyvegodset legger de ut på en reise som innebærer både båt, fly og ubåt i håpet på å redde vennskapet.

Regissør: Taavi Vartia
Kategori: Langfilm
Spilletid: 1t 26m

Mummipappas eventyr
Endelig får vi høre historien om Mummipappas spennende liv. Det er et utrolige eventyr. Da han var et lite mummibarn bodde han på barnehjem, men en dag rømte han derifra. Han forteller hvordan han ble kjent med Snusmumriken og Hufsa, og ikke minst Mummimamma. Det blir en eventyrlig ferd, til land lang borte og helt ned til havets bunn.

Regissør: Ira Carpelan
Kategori: Langfilm
Spilletid: 1t 14min

Vinski og usynlighetspulveret
Vinski bor sammen med sin mor i den fargerike byen Hömpstad, der innbyggerne er plaget av en gjeng gulhanskede innbruddstyver. En dag blir Vinski på mystisk vis utvalgt til å bekjempe banden ved hjelp av et ekte usynlighetspulver. Nå gjelder det bare å bruke pulveret rett, og ikke la det komme i gale hender. Vinski og usynlighetspulveret er en sjarmerende film som byr på både latter og spenning.

Regissør: Juha Wuolijoki
Kategori: Langfilm
Spilletid: 1t 30m

Les mer og se hele program på Barnefilmfestivalen.no

Visningen av finske filmer er støttet av Finsk-norsk kulturinstitutt.

Bilde: Mummipappas eventyr / Filmkompaniet Alpha Animoon