Arkitekturworkshops for skoleklasser
11.11 - 12.11

En gutt bygger hvit papirhus.

Arkki holder workshops for barneskoleklasser i samarbeid med NITJA senter for samtidskunst 11.-12.11.  

I løpet av Karkkitektur-workshopen får deltakere bekante seg med arkitektur, geometri og konstruksjon gjennom å selv bygge sine egne arkitektoniske konstruksjoner. De fantasifulle konstruksjonene bygges med godteri og pinner.

Under Bullerby-verkstedet bygges en glad «Bullerby» av eneboliger, som hver deltaker har designet og bygget selv. I prosessen lærer deltakerne seg om byggematerialer, fasader og takmaterialer. Deretter får de bestemme hvor husene skal plasseres i byen. Utenfra den fellesbygde byen diskuteres det etterpå hvordan et bra boligmiljø kan se ut. Deltakerne får ta med sine hus hjem etter verkstedet.

Arkki driver med kreative læringsprosjekter om arkitektur og design. Arkkis mål er å styrke barn og unges egenskaper til å være innovative og gi dem kompetansen til å møte utfordringene som vi står ovenfor i dagens samfunn.

NITJA har spesialisert seg på visning og formidling av norsk og internasjonal samtidskunst med fokus på yngre kunstnere, samt aktiviteter for barn i eget aktivitetsrom.

Prosjektet er et samarbeid mellom Arkki, Nitja og Finsk-norsk kulturinstitutt.

Foto: Vincent Bartoli / Arkki