Publisert 7.12.2021

Førjulsvisning av SOVEKUPÉ NR 6

Sovekupe nr. 6

Velkommen til førjulsvisning av den kritikerroste filmen SOVEKUPÉ NR 6Gimle kino 12. desember. NRK-journalist og tidligere utenrikskorrespondent i Russland Morten Jentoft holder en innledning før filmen, og vi serverer gratis lussekatter og gløgg til alle. Filmen vises i samarbeid med Mer Film.

SOVEKUPÉ NR 6 tar deg med på en uforglemmelig togreise gjennom arktiske, russiske landskap. Filmen vant Grand Prix ved Cannes filmfestival og er Finlands kandidat til Oscar. Filmen handler om Laura (Seidi Haarla) som flykter fra kjærlighetssorg på toget fra Moskva til Murmansk på slutten av 90-tallet. Hun får selskap i kupéen av den hardbarkede gruvearbeideren Ljoha (Yuriy Borisov). Lauras håp om en rolig togreise som skal hjelpe henne å finne seg selv, får en brå slutt når Ljoha allerede første kveld drikker seg snakkesalig og full. Etter det første konfliktfylte møtet begynner det umake paret å finne en uventet tone. Dette tilfeldige møtet på et overfylt tog preges av en varm humor som får begge passasjerene til å se på seg selv med nye øyne. Filmen er regissert av Juho Kuosmanen.

Om Morten Jenftoft:
Morten Jentoft (f. 1956) er journalist i NRK, der han han blant annet har vært kanalens utenrikskorrespondent i Russland gjennom to perioder. Jentoft snakker samisk, finsk og russisk. i 2020 var han aktuell med boken I grenseland – Historien om Frode Berg og livet på innsiden av norsk etterretning og russiske fengsler.

Om Mer Film
Mer Film lager og distribuerer spillefilmer og serier med noen av verdens fremste filmskapere. Mer Film er produsent og distributør av filmer som DE USKYLDIGE, GRITT, FLUKT, DISCO og HVA VIL FOLK SI.

SOVEKUPÉ NR 6 har kinopremiere  25. desember.

Se trailer: https://bit.ly/2ZvUYnS
Mer om filmen: https://bit.ly/3xsVijS
Billetter: https://bit.ly/3nUwJZZ