Publisert 12.09.2023

Møt vår nye kollega: Solja Kumpula

Solja Kumpula.

Solja Kumpula har begynt som ny praktikant på Finsk-norsk kulturinstitutt. Hun ble med i instituttets team i begynnelsen av september og kommer til å jobbe med oss frem til juni 2024.

Solja studerer region- og kulturstudier ved Helsingfors universitet. Dessuten har hun vært på Erasmus+ -utveksling ved Aarhus Universitet, der hun fordypet sig i kulturelle og kreative næringer og globalisering av kulturproduksjon. I sine magisterstudier ønsker hun å spesialisere seg i nordisk forskning.

Hun har tidligere erfaring av kommunikasjonsarbeid på Ungdomsforskningssällskapet rf. I tillegg har hun jobbet med kultur, filmutdanning og kommunikasjon i sosiale medier på IhmeFilmi og PopUp rf.

«Jeg er veldig interessert i nordisk samarbeid, og vil gjerne jobbe med det i fremtiden. I løpet av praksisen ønsker jeg å få en bedre forståelse av hvordan kulturinstituttet arbeider for å fremme kultursamarbeid mellom Norge og Finland. Det er også veldig interessant å tenke på hvordan kunst- og kultursektor kan fremme bærekraftig utvikling», sier Solja Kumpula.

Varmt velkommen!

Praksisplassen finansieres av Utbildningsstyrelsen.

Bilde: Solja Kumpula