Kaiken se kestää

 

Barnefilmfestivalen i Kristiansand er et av Norges største kulturarrangement for barn og unge. På festivalen vises film fra hele verden, både spillefilm og animasjon, kortfilm, novellefilm, langfilm og dokumentarer. Det unge publikummet får muligheten til å møte filmskapere fra Norge og verden. I tillegg arrangerer festivalen en rekke filmverksteder, hvor barn selv får skape film under veiledning fra profesjonelle filmskapere. Festivalen har et særlig nordisk fokus og arbeider med å fremme filmer fra Norden. Finske barne- og ungdomsfilmer utgjør derfor alltid en del av filmprogrammet. Blant annet vil man kunne se finske Kaiken se kestää av regissør Visa Koiso-Kanttila og Supermarsu av regissør Joona Tena. I tillegg skal den ikke-ferdige filmen Tytöt av Maria K. Mononen presenteres i Work-in-Progress arrangement.

Sted: Kristiansand Kino
Vestre Strandgate 9, Kristiansand
www.barnefilmfestivalen.no

Bilde: Visa Koiso-Kanttila: Kaiken se kestää (Star Boys)

Kunstplass presenterer kunstnerne Kikka Rytkönen (FI), Heidi Kilpeläinen (FI), Siri Hjorth (NO) og Sebastian Makonnen Kjølaas (NO) i utstillingen Protestfabrikken.

Den internasjonale kvinnedagen 8. mars k. 19-22: Kulturaften med kvinnelige kunstnere, spoken word artister og teaterforestillingen «Ibsen Kvinner - sett en ørn i bur» med Juni Dahr på Sentralen

Vernissage 9. mars kl. 19-21 med live performance hos Kunstplass. Utstillingen vil fortsette til 9. april.

PV7 seminar 10. mars kl. 15-17 presentasjon av video ved Timo Soppela, direktøren i MUU og kurator hos Kunstplass. 

Kunstprosjektet «Protestfabrikken» består av en utstilling, event på 8. mars, video og performance med finske og norske kunstnere som Kunstplass arrangerer i forbindelse med HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival (tidligere Human Rights/Human Wrongs dokumentarfilmfestival) i mars 2018. 

Utstillingen arrangeres i samarbeid med den finske kunstnerorganisasjonen MUU som har kuratert og produsert Performance Voyage 7 (PV7) -  «Protest Song Competition».  MUU oppfordret kunstnere til å finne sin egen proteststemme gjennom kunstaktivisme og dette har resultert i 18 kunstneriske videoperformancer av finske og internasjonale kunstnere som skal presenteres som en del av utstillingen inkludert live performancer av Kikka Rytkönen og Heidi Kilpeläinen. 

Kunstnerne Siri Hjorth og Sebastian Makonnen Kjølaas omskaper visningsrommet på Kunstplass til en «protestfabrikk» hvor Performance Voyage 7 blir en integrert del. 

Protestfabrikken inspireres av HUMAN Filmfestivalens program, PV7 og Ibsen kvinner og er samtidig et opprør og protest mot verdens kriger, konflikter, klimaproblemer, undertrykkelse, fremmedfrykt, homofobi mm.

Sted: Kunstplass
Tordenskiolds gate 12 (inngang Rosenkrantz gate) 
www.kunstplass5.no

Sentralen
Øvre Slottsgate 3, Oslo
www.sentralen.no

Bilde: Kikka Rytkönen. Not Your Profit