Høsten og vinteren 2020 vises videokunst på fire stasjoner langs Østfoldbanen. Visningen er en del av Rom for kunst - Bane NOR Eiendom sin satsing på temporær kunst på stasjonsområder. Sarpsborg, Fredrikstad, Moss og Ås stasjoner får besøk av en vandreutstilling som ender på Oslo Sentralstasjon.

for those yet to be (2016-2018) av den finske kunstneren Nastja Säde Rönkkö handler om naturvern og menneskets forhold til natur. Verket viser korte videoklipp fra 27 steder i verden som er ødelagt av menneskelige handlinger. På hvert sted holder kunstneren opp et pappskilt med en melding til kommende generasjoner.

Nastja Säde Rönkkö (f. 1985) er en kunstner som jobber internasjonalt. Hun arbeid- er med video, performance, installasjon, deltakerkunst, film, internett og tekst. Prosjektene hennes undersøker forholdet mellom den digitale perioden, makt, mennesker og planeten vår. I 2019 vant hun prisen for Årets unge kunstner i Finland. Hun er utdannet i London og Moskva, og har stilt ut over hele verden som Kiasma Museum of Contemporary Art i Helsingfors, Museum of Moving Image i New York, Sydney Opera House, Foundation for Art and Technology i Liverpool og Stedelijk Museum i Amsterdam.

Kurator og kunstprodusent: Kulturbyrået Mesén.

Bilde: Nastja Säde Rönkkö/for those yet to be