Publisert 14.06.2024

Finske kulturorganisasjoner deltar i internasjonale bransjetreff i Harstad

Two individuals are sitting towards each other and discussing on a small stage.

Bilde: Øivind Arvola © Festspillene i Nord-Norge

Finsk-norsk kulturinstitutt støtter tre finske kulturorganisasjoners deltakelse i bransjetreffet NORDAFØRR i Harstad den 24.-26. juni. Bransjetreffet arrangeres som en del av Festspillene i Nord-Norge.

Fra Finland deltar Aira Huovinen som er Sjef kurator vid Rovaniemi Art Museum, Joonas Martikainen som er administrerende direktør på Silence Festival og Hili Iivanainen som er kunstnerisk direktør før Tampere Theater Festival.

Bransjetreffet NORDAFØRR avholdes i uken under Festspillene i Nord-Norge og er en kompetanse- og utviklingsplattform rettet mot kulturbransjen og kunstinteresserte publikummere. Dette tredagers fagprogrammet kombineres med kunstneriske festivalopplevelser knyttet mot scenekunst- og musikkscenen regionen. Bransjetreffet består av blant annet arbeidsvisninger, pitch sesjoner og nettverksbygging.

Om Festspillene i Nord-Norge
Festspillene i Nord-Norge (Arctic Arts Festival) ble arrangert første gang i Harstad i 1965. Under sommersolverv i juni hvert år arrangerer vi en 8 dager lang internasjonal kunstfestival, dedikert til musikk, teater, dans og scenekunst. Med tilholdssted på 68° nord er festivalen solid forankret i og tar utgangspunkt i nord, der vi fasiliterer og fremhever kreative prosesser, kunstnerisk utveksling og lokalt samhold.

Finske kulturorganisasjoners deltakelse i bransjetreffet støttes gjennom NORD-Cultural Bridges programmet vars målsetting er å styrke nettverkene og aktivitetene mellom aktører i Nord-Norge, Nord-Finland og Sápmi.