Publisert 5.11.2020

Video: Vieno Motors – Delayed Harvest

SNART! Kristiansand og Finsk-norsk kulturinstitutt presenterer: VIENO MOTORS – DELAYED HARVEST av Ilona Valkonen i samarbeid med Pia Eikaas, Jo Ravn Abusland og Trond Nicholas Perry. 

I tre dager vil en gjeng med kunstnere arbeide bak store butikkvinduer i Skippergata 35 i Kristiansand sentrum. De er med på prosjektet VIENO MOTORS: DELAYED HARVEST av den finske kunstneren Ilona Valkonen. I prosjektet lager de kunstferdige kreasjoner av blomster og strandryddingssøppel, kreasjoner som folk kan få kle på seg og gå hjem med.

Egentlig skulle Valkonen kommet fra Finland til Kristiansand og jobbet med gjengen, men pga korona har prosjektet tatt en ny vending. Valkonen leder arbeidet digitalt fra Finland, mens kunstnerne Pia Eikaas, Jo Ravn Abusland og Trond Nicholas Perry arbeider innenfor vinduene i smittefri avstand fra publikum.

Arbeidet kan omtales som anarkistisk blomsterbinding, der blomster, plast og søppel fra Kristiansands strender blir til noe folk kan ha på hodet, brystet, armer eller bein. Etter ett døgn i karantene er kreasjonene klare for å bli med publikum hjem.

VIENO MOTORS: DELAYED HARVEST er knyttet opp mot strandryddingsaksjoner, miljø og plastvett som er viktige satsingsområder i den nye storkommunen Kristiansand.

Les mer om prosjektet
Event på Facebook

Video: Glenn Thomas