OSLO KULTURNATT 2018: JAAKKO NIEMELÄ / VIDEOKUNST OG LIVEMUSIKK PÅ OPERATAKET

Kategori
Utstillinger
Dato
14. september 21:00

Opplev Jaakko Niemeläs poetiske og kraftfulle videokunst på Operataket under Oslo kulturnatt fredag 14. september!

Det blir fremføring kl. 21.00 - 21.30 - 22.00 - 22.30 - 23.00. Hver fremføring består av to deler: 
- Nostalghia – drømmelignende animasjon av et skipsvrak som går i oppløsning. Ensemble 96 fremfører «Miserere Mei Deus», komponert av Alessandro Scarlatti (5 min).
- The Seventh Wave – en animasjon som plasserer oss på dekket av et skip i full storm. Slagverkensemblet SISU fremfører nykomponert musikk (6 min). 

Om Jaakko Niemelä
Jaakko Niemelä (f. 1959) er en finsk kunstner som har jobbet mye med lys og skygge, og hvordan materialer reflekterer lys, endrer rom og påvirker følelsene våre. Kunsten hans besitter kraftige visuelle, arkitektoniske og noen ganger lekne elementer. Følelser og personlige opplevelser både hos publikum og kunstneren selv er et viktig element i verkene. Han har også hatt en rekke soloutstillinger, samt gruppeutstillinger i hele verden.

Om Ensemble 96
Kammerkoret Ensemble 96 består av 24 høyt kvalifiserte sangere og er anerkjent både nasjonalt og internasjonalt – gjennom konserter, (ur)fremføringer av samtidsmusikk og ikke minst sine prisbelønnede CD-innspillinger. Nina T. Karlsen har vært ansatt som dirigent og kunstnerisk leder for Ensemble 96 siden høsten 2011. 

SISU percussion ensemble
SISU ble etablert i 1993, og er et av Skandinavias mest fremtredende samtidsmusikk-ensembler. SISU fremfører moderne musikk av høyeste kvalitet, skrevet for SISU av komponister fra Norge og fra utlandet. SISU utøver en utvilsom glede i fremføringen, enten det er klassisk samtidsmusikk eller de arbeider med populærkulturelle referanser. 

Produsent og kurator: Kulturbyrået Mesén.

Prosjektet er et samarbeid mellom Kulturbyrået Mesén, Den Norske Opera & Ballett og Finsk-norsk kulturinstitutt. Støttet av Kulturrådet, Kulturetaten Oslo kommune, Kone Foundation, Kulturfonden för Finland och Norge, Frame Contemporary Art Finland og Det norske komponistfond.

Sted: Operataket
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads plass 1, Oslo
www.operaen.no

Bilde: Jaakko Niemelä: Nostalghia