AVLYST! VINTERFESTUKA I NARVIK: REMEMBRANCE OF SHIFTY WINDS – MARI OIKARINEN

MariOikarinen_slide
Kategori
Utstillinger
Dato
13. mars - 22. mars

Narvik kommune har gjort en helhetsvurdering av risikoen for koronasmitte ved gjennomføring av Vinterfestuka 2020. Basert på denne vurderingen har Vinterfestuka blitt pålagt å avlyse alle arrangement.

Vinterfestuka er en av Nord-Norges største festivaler og har et besøkstall på rundt 25 000 til 30 000 hvert år. Årlig blir det gjennomført svært mange ulike arrangement i Vinterfestuka, gjerne godt over 200. Festivalen fremstår i dag som en moderne festival med et spennende innhold, samtidig som rammene og symbolene fra Narviks kulturhistorie blir tatt godt vare på.

Den finske billedkunstneren Mari Oikarinen fra Rovaniemi er årets festivalkunstner. I utstillingen Remembrance of Shifty Winds viser hun sine nyeste verk med broderi, skulptur og tegning. Oikarinen er fascinert av ufullstendighet og ufull- kommenhet, og hun bruker disse temaene i sitt kunstneriske arbeid. I de siste årene har naturen blitt et stadig viktigere tema for hennes arbeid, og hennes verk består ofte av skjøre materialer som tørkede planter, kvister eller andre naturbaserte materialer.

Museum Nord
Administrasjonsveien 3, Narvik
www.vinterfestuka.no

Bilde: Mari Oikarinen - The Mountain that is Burning (2019)