SILENCE PROJECT: SEMINAR OM ALLEMANNSRETTEN OG SILENCE MEAL

Kategori
Foredrag/Seminar/Workshop
Dato
7. desember 15:00

Fredagen 7. desember kommer den finske berlinbaserte kunstneren Nina Backman med sitt Silence Project til Voksenåsen.

Prosjektet tar et interdisiplinært perspektiv på allemannsretten og har som mål å utforske rettens betydning, hvor sterkt den står i forhold til påvirkning fra markedskrefter og det moderne samfunnets vilje til å kompromisse med kollektivets rettigheter. Hvordan kan vi holde allemannsretten levende for fremtidige generasjoner? Hvordan møtes ulike sosiale grupper og enkeltpersoner gjennom denne tradisjonen? På hvilken måte inspirerer det kunst og kultur? Gjennom refleksjon, dialog og ulike eksperiment utforsker prosjektet oppfatningen om at frihet uten ansvar ikke eksisterer. Målet med Silence Project er å utforske elementer av allemannsretten i dag; en rett som i utgangspunkt binder sammen nordiske og baltiske land.

Ettermiddagen deles inn i et seminar på temaet kl. 15:00 – 18:00, og middagsperformansen Silence Meal fra kl. 19:00.

I seminaret deltar en tverrfaglig panel som består av kunstner Lise Bjørne Linnert, filosof Elin Kiraly og marinbiolog Eeva Furman. Alle paneldeltakere behandler seminarets tema på ulike måter i sitt arbeid. Seminaret er gratis, men krever forhåndsregistrering. Seminaret foregår på engelsk.

Silence Meal er et måltid med utforskning av sansene og stillheten helt uten verbal distraksjon. Deltakelse i middagen koster kr 900, og det er begrenset antall plasser. Billetter.

Første mann til mølla, da det er begrenset med plasser på både seminar og middag.

Mer informasjon:

http://www.voksenaasen.no/arrangement/silence-project/
http://www.voksenaasen.no/arrangement/silence-meal/

og Sofia Clausen: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Sted: Voksenåsen
Ullveien 4, Oslo
www.voksenaasen.no

Bilde: Rebekka Guðleifsdóttir og Ólafur Kolbeinn Guðmundsson