METEOR 2019 - INTERNASJONAL TEATERFESTIVAL

Category
Scenekunst
Date
17.10 - 26.10

METEOR er en internasjonal teaterfestival som arrangeres annet hvert år av BIT Teatergarasjen. Det bys på forestillinger, installasjoner, workshops og seminarer fra mange ulike scenekunstkompanier fra hele verden. I år er to finske grupper med i programmet: Juha Valkeapää & Taito Hoffren - PELKO/FEAR og Wauhaus Flashdance

 

Juha Valkeapää & Taito Hoffren - PELKO/FEAR (hjemmeside

Frykt forener folk. Siver gjennom klassemotsetninger. Dreper nysgjerrigheten og begrenser livet. I denne forestillingen konfronteres vi med hva vi lar være å gjøre på grunn av frykt. Pelko/Fear beveger seg fra det personlige til det universelle, lokale til globale, og er like underholdende som den er opplysende. Gjennom en regissert samtale ser vi at frykten beskytter oss, men behovet for beskyttelse kan også skape frykt.

Konsept og performance: Juha Valkeapää & Taito Hoffrén
Produksjon: Juha Valkeapää’s Voice

17.10. kl. 21:00
18.10. kl. 21:00
Sted: Belgin

 

Wauhaus – Flashdance (hjemmeside
Flashdance gir form til mørket. Et enormt dekke overskygger publikum og danserne. Gjør mørket bevegelig, og skulpturelt. Forstørrer dansernes bevegelser til kvantesprang. Publikum står overfor synets begrensninger og fantasiens grenseløshet, erkjennelsens langsomhet og tankens hurtighet. Flashdance vekker det mystisk ubevisste, og viser at mørket ikke trenger å være skremmende, men kan være din venn.

På scenen: Aksinja Lommi, Wilhelm Grotenfelt og Johannes Purovaara
Produksjon: Zodiak – Center for New Dance, Kanuti Gildi Saal, WAUHAUS

22.10. kl. 18:00
23.10. kl. 18:00
Sted: Studio USF, USF Verftet

 

Sted: Bergen
bit-teatergarasjen.no

Bilde: Katri Naukkarinen Foto: Wauhaus - Flashdance