LINDA LIUKAS I OSLO - MINISEMINAR OG WORKSHOP OM PROGRAMMERING I SKOLEN

Category
Foredrag/Seminar/Workshop
Date
09.05 09:00

Er programmering noe som føles vanskelig, men noe du gjerne vil lære mer om? Lurer du på hvordan man kan inkludere koding som middel i klasserommet? 9.5. blir det miniseminar og workshop med temaet utnyttelse av digitale verktøy i læring og utdanning. Seminaret er rettet mot norske lærere, lærerstudenter, ansatte innen utdanning samt andre interesserte.

Linda Liukas, Hei Ruby
Vi får besøk av Linda Liukas, en verdenskjent programmerer, barnebokforfatter og illustratør. Hun har jobbet med edutech lenge før selve begrepet var funnet opp. Linda er alumni fra Codecademy og oppfinner av Rails Girls, et globalt fenomen som lærer unge kvinner grunnleggende programmering. Linda gir en inspirerende introduksjon til hvordan man kan inkludere tankegangen bak programmering i klasserommet. Hun forteller hvordan man får mer ut av læringssituasjoner gjennom å kombinere lærerens fagkunnskap med det nye programmeringsfaget.

Jens Lindholm, Bosund skole i Finland
Jens er en finsk lærer som har lang erfaring i å undervise programmering i grunnskolen. Han er i tillegg en regional koordinator for nettverket Innokas-verkosto som oppfordrer og hjelper lærere og skoler til å skape nye måter å lære ved hjelp av teknologi. Jens understreker at programmering ikke er en del av læreplanen for at barna skal bli programmerere – men for at de skal bedre forstå hvordan samfunnet rundt dem fungerer.

Håkon Swensen, OsloMet
Håkon er universitetslektor fra seksjon for digital kompetanse ved lærerutdanningen på OsloMet. Han gir et norsk perspektiv på programmering i skolen og i fagfornyelsen, og viser eksempler på hvordan lærere kan jobbe med algoritmisk tenking i skolen.

Torgeir Waterhouse, IKT Norge
Torgeir er en av ildsjelene bak initiativet Kidsa Koder og deltar i følgende paneldebatt.

Påmelding: https://www.lyyti.in/MiniseminarProgrammering


Etter seminaret arrangeres det workshop med to deler. Kari Hovda presenterer Hello Ruby -serien og Jens Lindholm presenterer praktisk orientert materiale han har benyttet i klasserommet.

Kari Hovda er ansvarlig redaktør for Hei Ruby-konseptet i Norge i samarbeid med Info Vest Forlag. Hun er utdannet førskolelærer, musikklærer og programmerer. Kari har lang erfaring som produsent, prosjektleder og programmerer i egne selskaper i tillegg til Evry og Aschehoug Undervisning. Hun har utviklet flere kjente dataspill for barn, f.eks. Josefine-serien, Mummitrollene og Knerten. Kari jobber nå som frilansrådgiver innen barn og medier, interaktivitet, koding m.m. Hun er opptatt av utforskertrang, fantasi og lekbasert tilnærming til ny teknologi.

NB: Workshopen er reservert kun for lærere og lærerstudenter. Det er separat og bindende påmelding til workshop med begrenset plass. Er du interessert i å bli med på workshopen, klikk her: https://www.lyyti.in/Workshop_Programmering_i_skolen


Programmering og algoritmisk tankegang blir en del av den nye læreplanen i 2020 - erfaringer fra Finland og Norge

Program:

Sted: Oslo Met, Campus Pilestredet 35, rom PH330 

8:30 Registrering, kaffe

9:00 Velkomstord ved Finlands ambassadør Mikael Antell
Velkomstord ved prodekan Finn Aarsæther

9:10 Key note: Linda Liukas
“Principles of Play - Programming as a Tool of Self-Expression”

10:00 Pause

10:15 Finsk lærers perspektiv: Jens Lindholm, Bosund skole, Larsmo i Finland
“Praktisk programmering i skolen“

10:35 Norsk perspektiv: Universitetslektor Håkon Swensen, OsloMet - Oslo Metropolitan University
“Algoritmisk tenkning i fagfornyelsen“

11:00 Paneldebatt og Q&A
Deltakere:
Linda Liukas
Jens Lindholm
Håkon Swensen
Torgeir Waterhouse

12:00 Workshop for lærere og lærerstudenter, enkel lunsj inkludert.
Workshopene ledes av Kari Hovda og Jens Lindholm.
(begrenset antall plasser, separat og bindende påmelding her: https://www.lyyti.in/Workshop_Programmering_i_skolen)


Arrangører: Finlands ambassade Oslo - Suomen suurlähetystö Oslo i samarbeid med Finsk-norsk kulturinstitutt og Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier, OsloMet ved OsloMet - Oslo Metropolitan University.

Har du spørsmål? Ta kontakt med Finlands ambassade Oslo - Suomen suurlähetystö Oslo sanomat.osl(a)formin.fi eller 22124900.

Bilde: Linda Liukas