Oslo Pix Filmfestival
28.08 - 03.09

Årets Oslo Pix Filmfestival viser tre finske filmer: Four Little Adults (Neljä pientä aikuista) av Selma Vilhunen, Høstgule blader (Kuolleet lehdet) av Aki Kaurismäki og Kupla av Aleksi Salmenperä.

Four Little Adults (Neljä pientä aikuista)

Four Little Adults er et familiedrama utenom det vanlige, en frisk fremstilling av polyamori som tar for seg både de gode og vonde øyeblikkene, det lette og det kompliserte. Profesjonelle og personlige verdier krasjer og sjalusi bobler opp under overflaten, men regissør og manusforfatter Selma Vilhunen håndterer det hele med en ærlig interesse for karakterene og deres følelser.

Regissør Selma Vilhunen vil være til stede for Q&A med Venla Hellstedt etter filmvisninger av Four Little Adults tirsdag 29.8. og onsdag 30.8.

Regissør: Selma Vilhunen
Spilletid: 2t 2m
Sjanger: Drama
Språk: Finsk (engelsk tekst)

Høstgule blader (Kuolleet lehdet)

Ansa jobber i en lavtlønnet jobb på et supermarked der en del av jobben er å kaste helt fin mat som har gått ut på dato. Når hun én dag gir bort den utgåtte maten til en sulten forbipasserende mister hun jobben. Holappa er tungt alkoholisert og jobber som bygningsarbeider. Én dag møtes de på en karaokebar og de finner umiddelbart tonen. Aki Kaurismäki er med Høstgule blader tilbake med en film om mennesker på randen av samfunnet som finner kjærligheten. Dette er en romantisk komedie og kjærlighetserklæring til filmen, med stort hjerte og stappfull av regissørens velkjente absurde humor. Filmen vant Juryprisen på filmfestivalen i Cannes.

HØSTGULE BLADER er årets avslutningsfilm, og i forkant av visningen i Ringen Supreme, søndag 03.09 kl. 18.00 vil det være en prisutdeling. 

Regissør:Aki Kaurismäki
Spilletid: 1t 21m
Sjanger: Drama, Komedie
Språk: Finsk

Kupla 

Kupla er historien om den 16 år gamle småbyjenta Eveliina, som føler at hele verden kollapser i det hun finner ut at moren hennes har en affære med en annen kvinne. Som alle tenåringer rundt seg er Eveliina meget liberal, og vil forsøke å ha sin egen tanke- og handlingsfrihet – men den tanken strekker seg egentlig ikke til hennes egne foreldre. Hun prøver å stoppe morens affære for enhver pris og få foreldrene til å bli forelsket igjen, med både dramatiske og komiske konsekvenser. Samtidig vekker også skolekameraten Joni interesse og irritasjon, og er nok et forstyrrende element.

Årets nominerte til Nordisk råds filmpris fra Finland. Alle nominerte filmer til Nordisk råds filmpris vises 1.-3. september på Ringen kino. Les mer on Nordisk råds filmpris og de nominerte filmene. 

Regissør: Aleksi Salmenperä
Spilletid: 1t 42m
Sjanger: Drama, Komedie
Språk: Finsk, Engelsk (Engelsk tekst)

Om Oslo Pix Filmfestival

Oslo Pix Filmfestival gir deg filmene du bør bry deg om akkurat nå, uavhengig om de kommer fra et studio i Hollywood eller er en indiefilm fra Serbia. Festivalen er til for alle som trekkes mot originale og grensesprengende fortellinger, om det er gjennom eksklusive førpremierer eller tidløse klassikere.

Les mer og se hele programmet på oslopix.no

Oslo Pix er støttet av Finsk-norsk kulturinstitutt.

Foto: Four Little Adults (2023), Selma Vilhunen.