KAARINA KAIKKONEN: WE ARE STILL THE SAME

Kategori
Utstillinger
Dato
20. september - 31. desember

Finsk-norsk kulturinstitutt og SALT samarbeider om en kunstinstallasjon med den finske kunstneren Kaarina Kaikkonen (f. 1952). Kaikkonen er kjent for sine monumentale installasjoner laget av gamle og brukte klær. 

Ved å skape et verk av brukte klær, bringer kunstneren en menneskelig dimensjon i installasjonen. Hvert klesplagg er et stykke fra et menneskets fortid. De brukte klærne refererer til temaene som menneskehet og identitet, som Kaikkonen ofte behandler i sine verk. 

Massive installasjoner av resirkulerte klær vekker assosiasjoner både til anonymitet og folkemengder, men samtidig har hvert plagg sin personlige og intime historie. Kaikkonens verk skaper også assosiasjoner til store sosiale fenomener og naturkatastrofer, men til tross for flertydigheten er det lett å nærme seg hennes verk.

Installasjonen som skal stilles ut på SALT i Oslo skal bestå av rundt 1200 brukte skjorter. Skjortene samles inn fra lokalbefolkning og UFF – U landshjälp från Folk till Folk i Finland rf.

Kaikkonen er blant de mest kjente kunstnere i Finland og hun har fått internasjonal oppmerksomhet over hele verden med sine installasjoner. Kaikkonen har i de siste årene laget installasjoner bl.a. i Chile, Storbritannia, Italia, USA, Belgia og Danmark.


Sted: SALT

Langkaia 1, Oslo
www.salted.no

Bilde: Kaarina Kaikkonen: We Are Still The Same, 2018 Foto og film: Hannu Aaltonen

 
 

Datoer

  • Fra 20. september til 31. desember