PROTESTFABRIKKEN

Kategori
Utstillinger
Dato
8. mars - 8. april

Kunstplass presenterer kunstnerne Kikka Rytkönen (FI), Heidi Kilpeläinen (FI), Siri Hjorth (NO) og Sebastian Makonnen Kjølaas (NO) i utstillingen Protestfabrikken.

Den internasjonale kvinnedagen 8. mars k. 19-22: Kulturaften med kvinnelige kunstnere, spoken word artister og teaterforestillingen «Ibsen Kvinner - sett en ørn i bur» med Juni Dahr på Sentralen

Vernissage 9. mars kl. 19-21 med live performance hos Kunstplass. Utstillingen vil fortsette til 9. april.

PV7 seminar 10. mars kl. 15-17 presentasjon av video ved Timo Soppela, direktøren i MUU og kurator hos Kunstplass. 

Kunstprosjektet «Protestfabrikken» består av en utstilling, event på 8. mars, video og performance med finske og norske kunstnere som Kunstplass arrangerer i forbindelse med HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival (tidligere Human Rights/Human Wrongs dokumentarfilmfestival) i mars 2018. 

Utstillingen arrangeres i samarbeid med den finske kunstnerorganisasjonen MUU som har kuratert og produsert Performance Voyage 7 (PV7) -  «Protest Song Competition».  MUU oppfordret kunstnere til å finne sin egen proteststemme gjennom kunstaktivisme og dette har resultert i 18 kunstneriske videoperformancer av finske og internasjonale kunstnere som skal presenteres som en del av utstillingen inkludert live performancer av Kikka Rytkönen og Heidi Kilpeläinen. 

Kunstnerne Siri Hjorth og Sebastian Makonnen Kjølaas omskaper visningsrommet på Kunstplass til en «protestfabrikk» hvor Performance Voyage 7 blir en integrert del. 

Protestfabrikken inspireres av HUMAN Filmfestivalens program, PV7 og Ibsen kvinner og er samtidig et opprør og protest mot verdens kriger, konflikter, klimaproblemer, undertrykkelse, fremmedfrykt, homofobi mm.

Sted: Kunstplass
Tordenskiolds gate 12 (inngang Rosenkrantz gate)
www.kunstplass5.no

Sentralen
Øvre Slottsgate 3, Oslo
www.sentralen.no

Bilde: Kikka Rytkönen. Not Your Profit

 
 

Datoer

  • Fra 8. mars til 8. april