8.9.-29.10. 100 GJENSTANDER FRA FINLAND

Kategori
Utstillinger
Dato
8. september - 29. oktober

Utstillingen 100 gjenstander fra Finland anskueliggjør Finlands 100 år som selvstendig land ved hjelp av en gjenstand fra hvert av årene. Utstillingen forteller om Finland og det finske med hverdagslige, innovative og også humoristiske eksempler. 100 gjenstander fra Finland vil vise veien landet og folket har gått frem til dagen i dag.

Aalto-vasen fra 1936, Mobira Cityman fra 1987, mødrepakken fra 2017... Hvilken gjenstand er typisk finsk for deg? Hvilken gjenstand skriver seg fra året du ble født?

Gjenstandene på utstillingen er «Made in Finland» og «Designed in Finland», men først og fremst representerer de «Life in Finland». Gjenstandenes historier gjenspeiler klima, lys, barn, arbeid, overvinnelse av motgang, lyse ideer og glede.

Kuratorer for utstillingen er kunsthistoriker og forfatter Anna Kortelainen og designer Pekka Toivanen.

Utstillingen er produsert av Finlands institutt i Estland og er et samarbeid innenfor nettverket av finske kultur- og vitenskapsinstitutter. Utstillingen har blitt vist allerede i Helsingfors og Tallinn og fra Oslo reiser den videre til Madrid og Riga.

Utstillingen i Oslo er et samarbeid mellom Norsk Teknisk Museum, Finsk-norsk kulturinstitutt og Finlands ambassade og er en del av det offisielle Suomi-Finland100-programmet.

En digital versjon av utstillingen kan sees på www.100objects.fi.

Sted: Norsk Teknisk Museum, Kjelsåsveien 143, Oslo
www.tekniskmuseum.no

Bilde: 100 gjenstander fra Finland: Block-lampe av Harri Koskinen. Foto: Marco Melander

 
 

Datoer

  • Fra 8. september til 29. oktober

vuosi syys