NORSK LITTERATURFESTIVAL – SIGRID UNDSET-DAGENE

Kategori
Litteratur
Dato
29. mai - 3. juni

Norsk litteraturfestival – Sigrid Undset – dagene er Nordens største litteraturfestival. Festivalen har en sterk internasjonal profil og 2017 ble festivalen kåret til en av de 20 viktigste litteraturfestivaler i verden. Festivalens program har en sterk nordisk profil, noe som også blir tydelig i programmet 2018. De to finske deltagerne forfatteren Johanna Holmström og illustratøren Linda Bondestam bidrar til å gi programmet en markant nordisk profil. 

Linda Bondestam er kjent for sine barnebokillustrasioner og har siden eksamen fra Kingston University i England 2003 arbeidet aktivt med forskjellige nordiske forfattere. Hennes samarbeid med den svenske forfatteren Ulf Stark var spesielt vellykket og de vant Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris i 2017. Hennes fargesterke illustrasjoner hvor hun ofte bruker kollasjeteknikk og mønster av ulike slag gir illustrasjonene ett eget liv.

Johanna Holmström, som skriver både noveller og romaner, debuterte 2003 med novellsamlingen Inlåst och Andra. Hennes novellsamlinger har blitt vel mottatt og hun har fått bl.a. Svenska Yles litteraturpris i 2009, Svenska Dagbladets litteraturpris i 2009 og Svenska litteratursällskapets pris for novellsamlingen Camera Obscura.

 

Onsdag 30.5. kl 12-13, Plan B
«Dyr som ingen har sett»: Møt illustratøren av boka Linda Bondestam som vil fortelle, tegne og skape helt nye dyr sammen med barna. Målgruppe: 1-3. klasse 

Onsdag 30.5. kl 14:00 – 14:50, Plan B
«Nordisk strek»:  Bo Gaustad, illustratør og forfatter, inviterer til en samtale med Linda Bondestam om samarbeidet med Ulf Stark, vinnerboken Djur som ingen sett utom vi, og utfordringene hun møter i sitt arbeid som illustratør.

Onsdag 30. Mai kl 15:00 – 16:50, Elephant Kunsthall
«Nordisk NU»: Nordiske forfattere leser og samtaler om tilstanden i den unge skandinaviske litteraturen. Forfatteren Johanna Holmström deltar fra Finland.

Onsdag 30. Mai kl 18-18:50, Cafe Stift
«Nærhet og avstand»: Balansen mellom nærhet og avstand et sentralt punkt i livet og i litteraturen. Johanna Holmström deltar i diskusjonen hvor grensen går, og hvordan man skriver om den.

 

Sted: Forsjkellige steder i Lillehammer
www.litteraturfestival.no

Bilde: Linda Bondestam. Foto: Cata Portin.

 
 

Datoer

  • Fra 29. mai til 3. juni