DESIGN DIPLOMACY: IINA VUORIVIRTA & KRISTINE FIVE MELVÆR

Kategori
Foredrag/Seminar/Workshop
Dato
21.3.

Helsinki Design Week arrangerer i samarbeid med Finsk-norsk kulturinstitutt og Finlands ambassade i Oslo Design Diplomacy med designerne Iina Vuorivirta og Kristine Five Melvær i Finlands ambassadørs residens onsdag 21.3. kl 17:30. Du kan melde deg på arrangementet HER. Begrenset antall plasser. Arrangementet vil bli holdt på engelsk.

Design Diplomacy er et konsept lansert av Helsinki Design Week i 2016. I samarbeid med finske ambassader er formålet å ønske publikum velkommen til ambassadørboliger og arrangere et møte mellom en finsk designer og en designer fra vertslandet. Diskusjonen foregår i form av et kortspill. Smarte og morsomme spørsmål utfordrer både designere og publikum til å drøfte hva design egentlig er. Arrangementet gir i tillegg en fin anledning til å lære mer om de unike ambassadørboligene og deres arkitektur.

Fra Finland deltar Iina Vuorivirta. Hun ble tildelt Design Forum Finlands «Årets unge designer»-pris i 2013. I 2015 ble hun ansatt som den første finske designeren i IKEAs designteam. Fra Norge deltar Kristine Five Melvær som er en Oslo-basert designer som jobber med belysning, dekketøy, møbler og grafisk design.

Program:
 

17:30

– Registrering

18:00

– Velkomstord ved Finlands ambassadør Erik Lundberg
– Helena Fernström fra Helsinki Design Week introduserer konseptet
– Iina Vuorivirta og Kristine Five Melvær introduseres
– Diskusjonen og spillet starter!
– Lett servering og mingling

Arrangementet vil bli holdt på engelsk.


Sted: Finlands ambassadørs residens
Thomas Heftyes gt. 3, Oslo
www.finland.no / www.helsinkidesignweek.com

Bilde: Iina Vuorivirta (til venstre) & Kristine Five Melvær (til høyre)