SIBELIUSPRISEN 2018

Kategori
Musikk
Dato
8.2.

Sibeliusprisen 2018 er tildelt sopranen Lise Davidsen. Davidsen mottar prisen ved Oslo-Filharmoniens konsert, der hun selv er solist, i Oslo Konserthus den 8. februar.

 

Sibelius-selskapet i Norge har i år ønsket å gi prisen til en representant for den yngre garde av fremadstormende musikere i Norge.

Lise Davidsen er født i Stokke i 1987. Hun tok sin bachelorgrad i klassisk sang ved Griegakademiet i Bergen i 2010 før masterstudier ved Det Kongelige Danske Musikkakademi i København, der hun ble uteksaminert i 2014. 2015 ble et virkelig gjennombruddsår for henne, med førstepriser i både Operalia-konkurransen i London, Hans Gabor Belvedere-konkurransen i Amsterdam og vår hjemlige Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse.

Davidsen har i dag en enestående, lysende og spennende internasjonal karriere, etterspurt ved operascener, festivaler og konserthus verden over. Hennes store interesse og engasjement for Sibelius’ vokale musikk, som hun stadig har på sine programmer i ulike konsertsaler i utlandet så vel som i Norge, gjør henne til en verdig mottaker av Sibeliusprisen 2018.

Sibeliusprisen er en hederspris for fremragende innsats for å fremme kontakten mellom finsk og norsk musikkliv eller for forståelse for og kjennskap til finsk musikk i Norge eller norsk musikk i Finland. Prisbeløpet er 100 000 kroner. I år er det femtende gangen prisen deles ut.  

Tidligere mottakere av Sibeliusprisen er fiolinistene Arve Tellefsen, Henning Kraggerud og Vilde Frang, dirigentene Eivind Aadland, Jukka-Pekka Saraste og Jorma Panula, pianistene Håvard Gimse og Leif Ove Andsnes, sopranen Solveig Kringlebotn, mezzosopranen Randi Stene, cellisten Truls Mørk, multimusikeren Sinikka Langeland, professor Idar Karevold og Oslo Filharmoniske Orkester

Sibelius-selskapet i Norge ble stiftet i 1994. Det drives uten offentlige bidrag. Selskapets formål er å stimulere kontaktene mellom finsk og norsk musikkliv.

 

Sted: Oslo Konserthus
Munkedamsveien 14, Oslo
Billetter: 470/375/235 kr
www.oslokonserthus.no

Bilde: Lise Davidsen. Foto: Ole Jørgen Bratland Statoil