28.8. KL. 18 FORFATTERTREFF: TOMMI KINNUNEN I SAMTALE MED JANNEKEN ØVERLAND

Kategori
Litteratur
Dato
28.8.

Den finske forfatteren Tommi Kinnunen (f. 1973) ble møtt med stor begeistring for sin debutroman Der fire veier møtes i fjor. Nå er han aktuell med en ny roman, Lyset bak øynene, og kommer til Oslo for å presentere boka for sine norske lesere. Møt Tommi Kinnunen i samtale med Janneken Øverland.

Lyset bak øynene er en ny, sterk roman fra forfatteren av den kritikerroste Der fire veier møtes. Ni år gamle Helena sendes fra den vesle hjembyen til en blindeskole i femtitallets Helsingfors. Førti år senere flytter også Helenas nevø Tuomas sørover. Han ønsker å leve opp til familiens krav og forventninger, men bærer på en hemmelighet. Tommi Kinnunen skriver med innsikt og innlevelse om ensomhet og om nødvendigheten av å finne sin egen vei, om ønsket om å bli far og om kunsten å være forelder.

Tommi Kinnunen er født i Kuusamo i det nordøstlige Finland. For debutromanen Der fire veier møtes var Kinnunen nominert til Finlandia-prisen og ble tildelt prisen for Årets roman 2014 og den finske bokhandlerprisen. Lyset bak øynene er hans andre roman. Den var nominert til Finlandia-prisen i 2016 og ble stemt fram som lesernes Finlandia-favoritt.

«Tommi Kinnunnen er et uvanlig sterkt språklig talent. Han gnistrer, enten han gjengir sviende dialoger, maler kraftige tidsbilder eller dreier intrigen i uventede retninger.»
Fredrik Wandrup, Dagbladet

«En roman som er like velkomponert som den er virkningsfull. Sånn skal det gjøres.»
Susanne Hedemann Hiorth, Dagens Næringsliv

 

Sted: Last Train, Karl Johans gt. 45, Oslo
www.lasttrain.no

Bilde: Tommi Kinnunen. Foto: Kristian Tervo © WSOY

 
 

vuosi syys