MOMENTUM 9: ALIENATION

Kategori
Utstillinger
Dato
17.6.-11.10.

 

Siden oppstarten i 1998 har Momentum presentert de mest engasjerende kunstverkene og de mest interessante kunstnerskapene i norsk og nordisk sammenheng. Biennalen er etablert som den kanskje viktigste mønstringen av samtidskunst i Norden.

Den niende utgaven av Momentumbiennalen tar utgangspunkt i begrepet fremmedgjøring. Med fremmedgjøring viser kuratorene til en samtidsverden der fremmede prosesser og aktører blir en integrert del av våre liv som følge av teknologiske, økologiske og sosiale transformasjoner. Vi møter og har trefninger med det fremmede hver dag. Fremmedgjøring er vår samtids betingelse. Men til tross for mer informasjon og flere kommunikasjonsformer enn noen sinne, er situasjonen utfordrende. Momentum 9 tar opp denne forvirringen og leter iherdig etter nye verktøy for å oppnå bedre forståelse av menneskets tilstand, ved krysspollinering av metoder, kategorier og disipliner.

Med fremmedgjøring som tema vil Momentum 9 presentere forskjellige og motstridende måter å oppleve, forklare og forestille seg verden på nytt. Fremmedgjøring kan potensielt utvide horisontene for våre liv i dag, få oss til å tenke og handle progressivt og innlede endring. Momentum 9 vil derved hilse det fremmede velkommen, også det fremmede i oss selv, uten forutinntatte idéer om det som er kjent og ukjent. Den vil hilse det fremmede velkommen som en utfordring til nåtiden, så vel som et ønske om bedre, ekstraordinære fremtider.

Årets kuratorteam består av Ilari Laamanen (FI), Ulrika Flink (SE), Jacob Lillemose (DK), Gunhild Moe (NO) og Jón B.K. Ransu (IS). 

De finske kunstnerne som deltar i utstillingen er Jussi KiviJenna Sutela og Museum Of Nonhumanity (Laura Gustafsson & Terike Haapoja). Momentum 9s visuelle identitet er designet av Tuomas Kortteinen Heikki Lotvonen

 

Sted: Momentum kunsthall, Henrich Gerners gate 8, Moss / Galleri F15, Alby gård, Biørn Biørnstadsveg, Moss

www.momentum9.no

Bilde: Momentum 9: Momentum 9s visuelle identitet designet av Tuomas Kortteinen & Heikki Lotvonen.  

 
 

vuosi syys