CREATIVE SOCIETIES

Kategori
Foredrag/Seminar/Workshop
Dato
9. desember 17:00

Hva kan kultur bringe inn i samfunnet i dag, spesifikt innen et felles Europa? Kan kultur og kreativitet bidra til, være et bindeledd, en brobygger – i tilfelle på hvilken måte - mellom det brede mangfoldet vi finner innen Europa og EU-landene i dag? Kan kultur være et redskap til å takle utfordringene vi står overfor i dagens Europa og styrke de europeiske grunnverdiene (finnes de?)?  

Den Europeiske Unionen er for tiden midt oppe i en het debatt om sin egen framtid. Resultatene fra det seneste EU-valget bekrefter de populistiske og ekstreme ideologienes fremskritt i flere europeiske land: ideologier som tilsynelatende strider med de europeiske kjerneverdiene kommer spesielt fram i forbindelse med spørsmål omkring innvandring. 

EUNIC Norge ønsker å sette fokus på disse spørsmålene og arrangerer derfor to paneldebatter om temaet, med litt ulike vinklinger. Den første debatten gikk av stabelen i april i år og tok for seg framveksten av «nervous societies» i Europa. I debatten den 9. desember vil vi gå fra nervøse til kreative samfunn – «creative societies». Sammen med fem europeiske kulturaktører vil vi ta en nærmere titt på hvilken rolle kultur spiller og kan spille i utviklingen av det europeiske ideal – hvis det eksisterer? – og et felles Europa. 

I debatten deltar:

Isabelle Schwarz (Tyskland/Frankrike), Leder for offentlig politikk, European Cultural Foundation 
Irina Duskova (Finland) Produsent, Finlands Nasjonalteater
Diego Marani (Italia) Forfatter, tidligere EU-rådgiver
Floris Rijssenbeek (Nederland) Medgrunnlegger, Ballot Boxers
Helen Sildna (Estland) Musikkpromotør, grunnlegger av Tallinn Music Week

Evenemanget er gratis, men krever påmelding. Meld deg på her.

Sted: Fritt Ord
Uranienborgveien 2, Oslo
http://www.frittord.no 

Bilde: Irina Duskova, Foto: Lovis Ostenrik