FILMFESTIVAL: OSLO PIX

Kategori
Film
Dato
4. juni - 10. juni

Oslo Pix er Oslos nye internasjonale filmfestival og arrangeres hvert år i juni. Pix viser det beste fra Europa og Nord-Amerika, og gir deg glimrende filmer du aldri får sjansen til å se på vanlig kino.

I programseksjonen Pix Nordisk vises et utvalg av nye nordiske filmer, både fiksjonsfilm og dokumentar. I årets program vises to finske filmer:

 

Hobbyhorse Revolution av Selma Vilhunen (88 min, 2017)

Rumpeldunk med heste-vri! Aisku, Elsa og Alisa har en litt uvanlig hobby: De bruker nemlig all sin fritid på å ri på kjepphester – i ordets originale forstand. Kjeppene med hestehoder i tøy har ifølge denne finske dokumentaren blitt gjenstand for en stadig økende oppmerksomhet de siste årene, og nå fins det en rekke dedikerte konkurranser, treningsleirer og lignende for kjepphestentusiastene.

Sjekk visningsdatoene og billetter her!

Selma Vilhunen (f. 1976) er en av Finlands mest lovende filmskapere. Etter at hun ble Oscar-nominert for kortfilmen Do I Have To Take Care Of Everything? i 2012 har hun fått støtte til å arbeide langsiktig med en rekke filmer. Hennes debutfilm, Little Wing (Tyttö Nimeltä Varpu) ble nominert i ti kategorier til Finlands nasjonale filmpris Jussi og ble vist på Oslo Pix i 2017.

 

Thick Lashes of Lauri Mäntyvaara av Hannaleena Hauru (90 min, 2017)

Hvem er Lauri Mäntyvaara? En dritkjekk ishockeyspiller. Men hvem bryr seg? I alle fall ikke tenåringsjentene Heidi og Satu. De har bare forakt til overs for kjekke gutter og sukkersøt romantikk. Derimot elsker de å sabotere bryllupsfester i den finske skjærgården, og prediker at ekte kjærlighet ikke er til salgs. Men så skjer det utenkelige: Heidi forelsker seg hodestups i den kjekke ishockey-Lauri – så alt hun kan tenke på er søte kattunger og oljeglatte guttemuskler. Hvem skal nå stå side om side med Satu i kjærlighetsrevolusjonen? Og kan hun stole på at Heidis storebror Henri snakker sant når han bedyrer at han bare vil hjelpe henne?

Sjekk visningsdatoene og billetter her!

Hannaleena Hauru (f. 1983) er en finsk regissør og manusforfatter. Hun er mest kjent for kortfilmene If I Fall, Mercy all the way og Whispering in a Friends Mouth som alle har vunnet flere priser. Thick Lashes of Lauri Mäntyvaara er hennes spillefilmdebut.

 

Sted: Saga Kino, Klingenberg Kino og Kunstnernes Hus Kino
www.oslopix.no
Billetter: oslopix.no og nfkino.no

Bilde: Oslo Pix 2018

 
 

Datoer

  • Fra 4. juni til 10. juni