NORDISK FILMHELG 2018: TEEMU NIKKI, EUTHANIZER

Kategori
Film
Dato
26. oktober - 28. oktober

Nordisk råds filmpris er en filmpris som tildeles av Nordisk råd til manusforfattere, regissører og produsenter i de nordiske landene. Filmene vises på Nordisk filmhelg 26.-28.10.

Årets nominerte filmer er finske Armomurhaaja (Euthanizer) i regi av Teemu Nikki, norske Thelma i regi av Joachim Trier, danske Vinterbrødre i regi av Hlynur Pálmason, islandske Woman at War i regi av Benedikt Erlingsson og svenske Ravens i regi av Jens Assur. 

Armomurhaaja (Euthanizer) er en kullsvart komedie med en moralsk undertone som svinger fra det morsomme til det motbydelige i løpet av sekunder. Veijo Haukka jobber med å avlive lidende dyr. Han avliver dem på ulike kreative måter, og anser seg for å være en som gjør slutt på dyrenes lidelser, slik at de skal få slippe å leve sammen med de fæle menneskene. Misantropen Veijo innleder et forhold til sin fars sykepleier, som i likhet med ham har en morbid fascinasjon for døden. Han havner også i klammeri med den høyreekstreme organisasjonen «Soldiers of Finland», noe som får drastiske konsekvenser.

Etter filmen får vi besøk av produsent Jani Pösö, som skal snakke med Montages-redaktørene Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen om det finske vemodet.

Vinneren av Nordisk råds filmpris 2018 offentliggjøres 30. oktober i Den Norske Opera & Ballett i Oslo i forbindelse med Nordisk råds sesjon. 

Euthanizer vises på lørdag 27.10. kl. 17.00. Billetter kan kjøpes her.

Sted: Cinemateket
Dronningens gate 16, Oslo
www.cinemateket.no / www.norden.org 

Bilde: Armomurhaaja (Euthanizer)

 
 

Datoer

  • Fra 26. oktober til 28. oktober