PECHAKUCHA NIGHT OSLO: JKMM ARCHITECTS: AMOS REX TEAM - KATJA SAVOLAINEN

Category
Foredrag/Seminar/Workshop
Date
21 February 19:30

PechaKucha ble startet i Tokyo i 2003 og er et kulturelt event hvor deltakere fra arkitektur, design, film, kunst, musikk og vitenskap møtes og uformelt viser seg og sitt arbeid i en serie korte presentasjoner. Arragementet har blitt et viktig forum for nettverksbygging og idéutveksling internasjonalt. PechaKucha arrangeres på DOGA fire ganger i året. 

Amos Rex-kunstmuseum åpnet dørene i Helsingfors i august 2018 og har siden åpningsdagen vært en publikumsmagnet. Amos Rex består av nye underjordiske utstillingslokaler, det gamle Glasspalasset bygget i 1936, Bio Rex-kino samt Glasspalasstorget, et evenementsplass som samtidig er taket på utstillingslokalene. Museets mål er å produsere unike opplevelser og overraskende møter. Museet ligger i hjertet av byen, rett ved siden av klassiske Riksdagshuset og samtidskunstmuseet Kiasma. 

Amos Rex bringer samtidsarkitektur til det moderne og funksjonalistiske Glasspalasset (Lasipalatsi). Forbindelsen mellom fortid og nåtid skaper et interessant utgangspunkt for utformingen av det nye museet. Arkitekten Katja Savolainen fra JKMM Architects kommer og presenterer det unike museet. 

Sted: DOGA - Design og arkitetur Norge
Hausmannsgate 16, Oslo
Billetter kr. 150
www.doga.no 

Bilde: Amos Rex. Foto: Mika Huisman