KRISTIANSAND INTERNASJONALE BARNEFILMFESTIVAL: FINSKE FILMER

Category
Film
Date
29.04 - 04.05

Barnefilmfestivalen i Kristiansand er et av Norges største kulturarrangement for barn og unge med et publikumsbesøk på 18 000, omkring 200 forestillinger og ca. 100 titler på programmet. På festivalen vises både spillefilm og animasjon, kortfilm, novellefilm, langfilm og dokumentarer. Det unge publikummet får muligheten til å møte filmskapere fra hele verden. I tillegg arrangerer festivalen en rekke filmverksteder, hvor barn selv får lage film under veiledning fra profesjonelle filmskapere. Festivalen har et særlig nordisk fokus og finsk barne – og ungdomsfilm utgjør alltid en del av filmprogrammet. 

Hölmö nuori sydän (Stupid Young Heart) av den prisvinnende regissøren Selma Vilhunen er med i årets festivalprogram. Det blir også gjensyn med Vilhunens forrige fiksjonsfilm Tyttö nimeltä Varpu (Little Wing). Regissøren vil være til stede sammen med skuespillere fra Stupid Young Heart.

Dessuten står spillefilmen Supermarsu (Supermarsvin) av regissør Joona Tena og kortfilmen Valehtelija (Liar Girl) av Marjo Viitala på årets festivalprogram.

Sted: Kristiansand Kino
Vestre Strandgate 9, Kristiansand
www.barnefilmfestivalen.no

Bilde: Fra filmen Hölmö nuori sydän (Stupid Young Heart) – Foto: Uwa Iduozee