hannuaaltonenimage3 adjustedcontrast

Utstillingsåpning torsdag 20. september kl. 16.

Finsk-norsk kulturinstitutt og SALT samarbeider om en kunstinstallasjon med den finske kunstneren Kaarina Kaikkonen (f. 1952). Kaikkonen er kjent for sine monumentale installasjoner laget av gamle og brukte klær. 

Ved å skape et verk av brukte klær, bringer kunstneren en menneskelig dimensjon i installasjonen. Hvert klesplagg er et stykke fra et menneskets fortid. De brukte klærne refererer til temaene som menneskehet og identitet, som Kaikkonen ofte behandler i sine verk. 

Massive installasjoner av resirkulerte klær vekker assosiasjoner både til anonymitet og folkemengder, men samtidig har hvert plagg sin personlige og intime historie. Kaikkonens verk skaper også assosiasjoner til store sosiale fenomener og naturkatastrofer, men til tross for flertydigheten er det lett å nærme seg hennes verk.

Installasjonen som stilles ut på SALT i Oslo består av rundt 1200 brukte skjorter. Skjortene er samlet inn fra lokalbefolkning og UFF – U landshjälp från Folk till Folk i Finland rf.

Kaikkonen er blant de mest kjente kunstnere i Finland og hun har fått internasjonal oppmerksomhet over hele verden med sine installasjoner. Kaikkonen har i de siste årene laget installasjoner bl.a. i Chile, Storbritannia, Italia, USA, Belgia og Danmark.

 


Sted: SALT

Langkaia 1, Oslo
www.salted.no

Bilde: Kaarina Kaikkonen: We Are Still The Same, 2018 Foto og film: Hannu Aaltonen 

MAN DUO by Juho Huttunen WEB 435x580

Kunsthall Stavanger arrangerer en konsert med finske Man Duo. Man Duo består av Jaakko Eino Kalevi og Sami Toroi fra Jyväskylä, Finland. I 2012 ga de ut Totuuden Rakastajat / Amateurs De Vérité som Jaakko Eino Kalevi & Long Sam. I tiden etter har de gitt ut forskjellig musikk hver for seg, men kom sammen igjen i 2016 og formet duoen. I 2017 slapp de den kritikerroste platen Orbit. Musikken er en god blanding av drømmende vokal og strengt programmerte Kraftwerk-inspirerte synther med sporadiske gitarsoloer.


Sted: Kunsthall Stavanger

Madlaveien 33, Stavanger
www.kunsthallstavanger.no

Bilde: Man Duo. Foto: Juho Huttunen

ewrew